WordPress updaten? Niet vergeten!

Een machine, die niet geolied wordt, loopt vast. Heeft je website ook onderhoud nodig?
 

Updates
Wordpress brengt regelmatig updates uit om de structuur te moderniseren en de beveiliging te optimaliseren. Om te voorkomen, dat je website hapert of vastloopt is het belangrijk, dat je deze nieuwe updates installeert.

WordPress waarschuwt zelf
Wanneer je bent ingelogd waarschuwt WordPress je in het Dashboard als er nieuwe updates zijn. Op verschillende plaatsen verschijnen icoontjes, die het aantal bij te werken onderdelen aangeven. Het kan om WordPress zelf, gebruikte thema’s of plugins gaan.

Auto-update functie
Je kunt nieuwe updates installeren via het tabblad ‘WordPress bijwerken’ in het dashboard. Dat laat zien voor welke onderdelen aandacht nodig is. Lees de informatie (door Into Graphics geleverde websites maken regelmatig back-ups, deze stap kan nu overgeslagen worden), klik op ‘bijwerken’ en WordPress regelt de rest.

Belangrijk
Het is belangrijk, dat je na het updaten je website even checkt, omdat sporadisch een plug-in niet meer helemaal goed werkt.
Wil je het updaten liever niet zelf doen, dan biedt Into Graphics een update abonnement aan: vier keer per jaar worden WordPress, het thema en de de plug-ins bijgewerkt.

Wat aandacht op z’n tijd laat je site soepel lopen!

Speak Your Mind

*